Τοποθεσία

 

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Κονσολάτο στην Σκάλα της Πάτμου μόλις 50 μέτρα από το κεντρικό μόλο του λιμένα του νησιού έτσι ώστε οι πελάτες έχουν πρόσβασή άνετα με τα πόδια από το σημείο που προσεγγίζει το πλοίο της γραμμής το νησί.

 

 

Γνωστή ως τα Ιεροσόλυμα του Αιγαίου, η Πάτμος είναι ιερό νησί για τους Ορθόδοξους, γιατί είναι το νησί όπου γράφτηκε η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Οι επισκέπτες σήμερα χωρίζονται σε δύο ομάδες, η πρώτη επισκέπτεται το νησί λόγω της θρησκευτικής του σημασίας και η δεύτερη πηγαίνει για να απολαύσει τις πανέμορφες παραλίες, την ηρεμία και τον μοναδικό χαρακτήρα του νησιού αλλά και των κατοίκων του.

Η Πάτμος είναι σχετικά ήσυχη το βράδυ, αλλά αποτελεί σταθμό κατά την διάρκεια της ημέρας για πολλά κρουαζιερόπλοια. Η Πάτμος είναι ένα εντυπωσιακό νησί με πανέμορφες παραλίες και ωραία φύση, είναι ένα νησί όπου ο τουρισμός μέχρι πρότινος ήταν σε χαμηλά επίπεδα αλλά μεγαλώνει σταθερά. Είναι το βορειότερο νησί της Δωδεκανήσου και έχει καθημερινή πρόσβαση με τα πέριξ νησιά, Σάμο Λέρο Λειψούς, Αγαθονίση. Δυστυχώς δεν διαθέτει αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα ωστόσο δίνεται ή δυνατότητα πρόσβασης στο νησί με αεροπλάνο μέσο των κοντινών της νησιών που διαθέτουν αεροδρόμιο


Το νησί έχει τέσσερις οικισμούς την Χώρα που πρόκειται για μεσαιωνικό οικισμό γύρω από το Βυζαντινό Μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου. Αυτός ο μοναδικός οικισμός αποτελείται από λευκά Αιγαιοπελαγίτικα σπίτια και αποτελεί την καρδιά της Πάτμος προσελκύοντας επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Η Χώρα είναι μία μικρή κοινότητα με πολλά εστιατόρια, μπαράκια, καφέ και μαγαζιά. Ο οικισμός συνδέετε με το υπόλοιπο νησί μέσω λεωφορείου, ταξί.

Την Σκάλα που είναι η πρωτεύουσα της Πάτμου και ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο λιμάνι με πολλά εστιατόρια, καφενεία και μαγαζιά για όλες σας τις ανάγκες. Τα περισσότερα καταλύματα βρίσκονται στις ήσυχες γειτονιές στο πίσω μέρος της Σκάλας ή και μπροστά στη θάλασσα. Η Σκάλα συνδέετε με το υπόλοιπο νησί μέσω λεωφορείου, ταξί και από τη Σκάλα ξεκινάνε σε καθημερινή βάση εκδρομικά καϊκάκια για τις διάφορες παραλίες του νησιού ή γιά άλλα κοντινά νησάκια και είναι οικισμός που βρίσκεται το ξενοδοχείο μας.

Τον Γροίκο Αυθεντικό ψαροχώρι μόλις 5 χλμ από το λιμάνι της Σκάλας. Βρίσκεται στον φανταστικό κόλπο του Γροίκου με τον μυστηριώδη βράχο του “Καλλικάτσου” που άλλωτε αποτελούσε το καταφύγιο ερημιτών για πολλούς αιώνες.

Και τον Κάμπο που Πρόκειται για χωριό στα 5,5 χλμ από τη Σκάλα. Βρίσκεται πάνω σε έναν πανέμορφο αμμουδερό κόλπο με ολόλευκα σπιτάκια. Η παραλία διαθέτει σκιερά δέντρα και ξαπλώστρες – υπάρχουν επίσης και εγκαταστάεις θάλασσιων δραστηριοτήτων.

 

 

 1. Mοναστήρι Αγ. Ιωάννη Θεολόγου
 2. Σπήλαιο Αποκάλυψης
 3. Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής
 4. Μοναστήρι Ευαγγελισμού
 5. Καστέλλι
 6. Παναγία Κουμάνα
 7. Ημερήσια εκδρομή στα γύρω νησάκια
 8. Παραλίες του Νησιού : Μελόι, Κάμπος, Αγριολιβαδο, Λιβάδι Γερανού, Λάμπη, Ψιλή Άμμος

 

Η πρόσβαση στην Γίνεται με πολλούς τρόπους 

 

 • Ακτοπλοϊκώς από Πειραιά τρείς με τέσσερις φόρες την εβδομάδα μέσω του πλοίου ης γραμμής.
 • Ακτοπλοϊκώς από Ρόδο καθημερινά μέσω τον τοπικών σκαφών αλλά και μέσω του πλοίου της γραμμής
   
 • Ακτοπλοϊκώς από Σάμο μέσω καθημερινής τοπικής σύνδεσης. ( θερινούς μήνες )
 • Αεροπορικώς μέσω των πλησίον της νήσου αεροδρομίων, Σάμου, Λέρου, Καλύμνου, Κω και χρήση των τοπικών ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

 

 • Τηλεφωνικός κωδικός : 22470
 • Ταξί : 31225
 • Λιμεναρχείο : 31231
   
 • Αστυνομία : 31303
 • Κέντρο υγείας : 31557